Thursday, November 5, 2009

Nice Portfolio, Comfy Place, Awesome Workmates, But..

Hmm, bukan ke bila dengar title di atas gaya macam PinkGremlin ni happy dengan kerja dan tempat kerja dia hah?

Tapi, tatkala ada "BUT" kat situ, it must means something isn't it?

Well, like I said, my portfolio here is ok but banyak lagi yang boleh diberi pada aku untuk diexplore but that's a whole different story, kawan-kawan office kat LSD ni pun ok sangat, memang ngam (can't imagine kerja kat tempat kerja yang workmates tak boleh ngam! huhu), tempat pun bangunan besar on its own, level 9 ni ialah agak-agak "mewahan" coz it is CEO's level as well, jadi apakah kerungsingan mahluk PinkGremlin di sini?

Well, likeable job saja tak cukup. Of course la it's about $$$ kan? Hehe. Ya, aku dah bertukar jadi mata duitan sejak dua menjak ni tapi in my field of work, I have to think it thru..

Nak gaji kecilan tapi everything else is fairly good OR dapat gaji yang agak lumayan sekelip mata, anytime, tapi stressfull sampai terbawak-bawak dalam mimpi and bangun pagi nangis tak mau pi kerja. Hehe. How la?

Leave it at that, scroll to see the pictures.

Antara Gang Makan PinkGremlin

PinkGremlin, Yati & Khairi

Awesome Workmates at LSD

6 comments:

  1. wan cu pakaila make up, nanti bukan girl tau. hehehehe

    ReplyDelete
  2. Eim, tanggapan anak sedara aku kan kalau tak pakai make up bukan girl kan!

    ReplyDelete
  3. i think gaji byk tp x hepi pun x best jgk kan..

    ReplyDelete
  4. Betul, gaji banyak tapi hari-hari nak nangis tak best langsung. Tapi gaji kecik pun tak best! By the way, I dah lama ikut your blog, since you got engaged! Like your blog :). Thanks for dropping by :)

    ReplyDelete
  5. hmm u should ikut my theory...unhappy at work but happy at home (monetary) bcz bile balik rumah dgn duit yg banyak sume orang akan happy

    ReplyDelete
  6. Khairi Coretan, yeah, I remember your advice. The point is pusing kot mana pun, money still can buy you everything kan! Hehe

    ReplyDelete

 

Blog Template by YummyLolly.com - Background image by Jen Furlotte