Monday, December 21, 2009

Bestla Melaka, Tapi.. (Day 2)

Sambungan. Malam tu kami pergi Melaka River Cruise yang best sangat sebab dapat tengok-tengok bandar Melaka from the river. Ada banyak sidewalk cafe by the river bank, lepas tu ada fountain yang mana air dia akan terperecik atas orang-orang dalam boat masa lalu tepi dia. Other than that, cantik sangat because everything was lighted up! Ada jugak rumah-rumah lama yang dah dipulihkan and dipasang lampu-lampu by the river, semua ada penghuni. I heard local government bagi duit dekat semua penghuni tu untuk pasang lampu setiap malam. Overall, with RM10 fee dengan cruise for 45 minutes, memang worth it and best!

Lepas tu pergi Jonker Walk and supper or rather dinner kat area dekat-dekat situ. Sadly to say, tak sedap pun assam pedas dia! We went back to the hotel and slept at 2am!

Esoknya, pagi lagi dah bangun for breakfast and then we went to visit the most visited area, A Famosa and Stadhuys. Ok jugak.



Dora and PinkGremlin "shopping"

Dora and her super short violin course




Tengokla becha dia..colourful

Overall, memang best trip ni with my friends, tapi..I missed MS dearly eventhough it was for a very short period. I didn't think I would but hey, I did. Tak sama macam vacation with friends before kahwin dulu. Tak sangka!

No comments:

Post a Comment

 

Blog Template by YummyLolly.com - Background image by Jen Furlotte