Wednesday, December 9, 2009

Couple Retreat


I am not talking about the movie but talking about the Couple Retreat in reality.

I was reading Kin's blog on her entry of spending some quality time with your spouse. For example, checking in a hotel out of the spur of the moment. Or it can be other things, as long as it is just the two of you. It can be a romantic picnic kat atas bukit mana-mana, or a back to back movie watching for one evening or just about anything.

Well, my Couple Retreat is having romantic dinner every now and then. I just love it! It does not have to be a fine dining or dining in at an expensive restaurant for me. What matters is the ambiance. I am a sucker for a nice ambiance for my Couple Retreat sessions.

Here's one of our sessions, at Delicious Cafe, Dua Residency Jalan Tun Razak, KL. Nice ambiance but sadly, it was kinda full and hence it was quite bising!


The Couple


Dessert

My dinner


His dinner

Delicious Dua Residency






Now, what's your Couple Retreat?


4 comments:

  1. aha! ouhhh u guys more to makan2. i makan2, tidor2, sume la. ahaha. but have a makan2 treat at a cozy place is nice. u dun have to b rush on food n time. just duduk, mkn, minum, borak2, order dessert, plain water n sambung lg.

    selain gi tidor2 kat hotel, i slalu gak makan2 mcm u. dan slalunya dok kat situ 2-3 jam. plg lama penah pecah rekod, dr lunch hour sampai ke pukul 11mlm kat marche (tmpt ni xde org bother psl u asalkn u order mkn. lol)

    n hey, dah tgk couples retreat? i suka sgt cite tu. bg kesedaran n its like a wake up call for many of us. yea lg 1 kesukaan, almost tiap mlm gi tgk wyg :P sementara kita xde baby ni la nk all out kan pink.. btw well done pink.

    ReplyDelete
  2. chop***

    i dok scroll kat pic brownie ada ice cream n melt choc tu dah 7 kali dah... dah kol 12.30am ni.. nyummmmyyyyyy~

    ReplyDelete
  3. Hehe,Kin you are rite, time tak ada baby nie la nak all out tak terhingga. Tak tahan dgr u kata almost tiap mlm gi tgk wayang! Wow, hebatnya!! Sure segala movie yg ada uol dah tgk kan! Tgk movie nie, kami adala kot sebulan 2 kali coz kitaorg only tgk apa yg kitaorg berkenan. Tak berani nak tgk yg mcm tak best hehe.

    Smlm i balik kerja terus singgah kat Pyramid nak beli tickets tgk2 Couple Retreat is not playing yet kat sana, ntah knp! Then i try nak beli tickets for Love Happens tapi hubby kata "takmau tgk chick flick lagi!!!"...Hehe, so tak dpt tgk smlm.

    Wah, lamanya u lepak2 n makan2 from lunch to 11pm! Aha, Marche mmg diaorg tak kisahkan, cumanya I selalu taktau nak makan apa kat Marche! Hehe..

    Kin, lagi brownies sdp yg I suka is Avalanche kat Tony Romas and Molten kat Chilis. Yummy sesangat! Hehe

    ReplyDelete
  4. brownies tu nampak lazat, tapi betul avalanche & molten nyums kan.

    ha enjoyla berduan selagi belum ada baby, dah ada baby kalau keluar berdua pun mesti teringat kat baby & rasa nak cepat balik.

    ReplyDelete

 

Blog Template by YummyLolly.com - Background image by Jen Furlotte