Monday, December 28, 2009

Perebutan "Ta-Dam" Crystal Ball


Ini dua beradik, Mikhael & Aqil sudah berebut
satu benda last Saturday..Cuba tengok kat tangan Mikhael

Ini budak Aqil pun cuba tengok kat tangan dia.
Satu bola ajaib?
Ini ke perebutan tu? Bola ajaib ka?



Nampak macam Crystal Ball X-mas jek!


Jumpa "Crystal Ball" ni kat dalam drawer kat bilik atas kat rumah my parents. Punyala dua beradik ni berebut barang ni. Dengan Mikhael rebut, dengan Aqil rebut, memang jadi rebutan bola ajaib ni. Hehe. Bila terbalik upside down, "snow" akan turun dalam bola ajaib tu. Hehe.

Tak silapnya "Crystal Ball" ni some Christmas pressent I got from my former boss during my tenure with the firm. Lepas tu maybe terus posok je dalam drawer. Hehe. Masa last Saturday lepas jumpa bola ajaib tu, PinkGremlin pun sibuk nyanyi or rather hum the Christmas song to the kids. It goes like this..Ta dam da da da da da dam dam, Ta dam da da da da da dam dam, Ta dam da da da da da dam dam, Ta da dam da dam... ( lagu Merry Christmas biasa tu). Punya la dua orang tu happy tak tau kenapa. Pastu everytime tanya pasal bola ajaib tu, si Aqil panggil "Wan Chu, mana "Ta-Dam" tu?"

Hehe. Yang si kecik Mikhael yang tak reti cakap lagi, asyik goyang-goyang kepala bila PinkGremlin hum lagu tu. Hehe.


How a small thing can light up their lives eh. Happynya jadi budak-budak!

No comments:

Post a Comment

 

Blog Template by YummyLolly.com - Background image by Jen Furlotte