Tuesday, March 9, 2010

Family Official Shoes?

Is there such a thing as family official shoes? I don't think so. Nevertheless, that's what I feel about our little family (MS and I). These are our family official shoes.



Pink Gremlin's collection of her most comfy
shoes


MS' collection of his comfy, durable and most
worn shoes


Our collection of the most
daily-worn-shoes


Notice that all that we wear for almost everyday is from Crocs? Sebab selesa sangat-sangat and tak tau la sampai bila baru kasut-kasut ni mereput. For instance, MS' first Crocs' sandal rasanya since tahun 2007 tak silapnya and masih ok lagi! I hated Crocs' initial design yang depan dia macam satu kepala besar kan, so I kinda forbid MS from purchasing that previously. Tapi akhirnya dia beli sandal, so ok la. Then I bought one in 2008 and wow, it's really comfy! Masih ada and elok sampai sekarang. Tapi tak semua design cantik and best for me. Ada jugak yang nampak bulky and asing. Hehe.

Hah, tak tau la if tummy dah besar, baby dah montel dalam tummy nak pakai kasut apa? Huhu. People suggested Scholl, and some suggested Primavera and Hush Puppies. Apa yang comfy for pregnant ladies ya?



And we have this sticker pasted
on our shoe cabinet door! Haha

Anyone has this weird family official shoes as well? :)

5 comments:

  1. best kan pakai crosc..kalau la dapat beli 1 butik..hik2..

    ReplyDelete
  2. utk pregnant lady, crocs pun ok, tapi kenala beli besar sikit, sbb kaki akan jadi kembang sekembangnya. tapi kalau nak jimat, sbb lepas pregnant bukan boleh pakai balik pun sbb kaki adalah besar time pregnant, beli je bata.

    Tapi kalau ada warehousesale scholl, kau patut beli, mmg sgt selesa for pregnant lady, sepasang kasut hanya RM50 je, usually sale tu kat subang. kita tunggu kut2 ada tak lama lagi.

    ReplyDelete
  3. mmg selesa... but ngeri bila byk case kasut crocs sangkut kat escalator....

    love hush puppies.....

    -mona-

    ReplyDelete
  4. Ryna,
    Tu la, if dpt sekedai Crocs mmg joy! Hehe

    KNa,
    Ok la nanti bila nak beli aku consult kau lagi..

    Mona,
    Tu la, byk kes Crocs budak-budak sangkut kat escalator kan..Eii..

    ReplyDelete
  5. Aha! I cuma ada 1 crocs while my hubby ada 3, n dia sebok merengek nk beli yg color merah like ur hubbys collection tu..

    ReplyDelete

 

Blog Template by YummyLolly.com - Background image by Jen Furlotte