Saturday, April 24, 2010

Baby Check Up

Went to Pusat Perubatan dan Bersalin Umra at Section 13 Shah Alam pagi tadi for my third baby check up. For the first and second check up, my baby looked a lot like he/she was   sleeping.

I told my baby yesterday to dance for us during scanning today and well, he/she didn't exactly dance for us tadi, but we got to see some moves!!! Hehe..Mula-mula nampak baby angkat his/her arms, like stretching them or something, pastuh kejap lagi dia squat!! Apa dia buat ntah...Hehe..and doctor showed his/her fingers, legs and all..Ah comel je, tak sabar nak tunggu October!!

Doctor sibuk siasat makan apa coz I gained 1 kg since the last check up last month, so dia tak nak kasi gain  weight sangat coz katanya nanti kalau bukan baby yang besar, meaning mummy dia yang besar, susah..And it doesn't help that my dad has diebetic. So dia kata cut down carbo and sugar, malam kalau dah lambat jangan makan carbo, makan light meal like salad macam tuh sebab time pregnant kan digestive system slow. I think MS was the happiest man on earth masa doctor cakap pasal diet plan!!!

Anyways, baby sihat (yay!) and the next visit boleh find out the gender! Yay!

Tiba-tiba rasa nak tukar tempat bersalin..hmmm..Mana lagi yang affordable and ok...

SJMC mahal, Sunway Medical Centre pun mahal, Selangot Medical Centre (KPJ) pun mahal, Darul Ehsan Medical Centre pun mahal...haha, macam semua mahal kan! Ya la, even though I may be able to get the delivery coverage from the company I work with, still nak top up duit rasa macam kedekut pulak coz boleh guna duit yang top up untuk beli barang-barang baby!!..Like that Maclaren stroller ke, Quinny stroller ke, baju baby berguni-guni ke..hehe..

Hmm, may be I better  check out Kelana Medical Centre or Pusrawi....

2 comments:

  1. hi pink! glad to see that ur happy n ur gaining n ur baby is healthy :D yay!

    pasal bj2 maternity, i found out kt malaysia ni mmg designnya not so nice. so as for me i cuma beli seluar maternity, baju pulak i beli baju biasa yg sizenya bigger dr selalu. coz i found out bj maternity terlalu besar for me. xleh masuk.

    n few places yg i tgk very ok seluarnya n baju still not bad ialah 9months (pavi n the curve), dorothy perkins (maternity cuma ada kat midvly n one utama).

    sluar mmg i pkai 9months coz fit me well. dorothy perkins plak i dah aim seluar jeans dia mmg cantek! sooooo happy shoppinggggg mummy!

    ReplyDelete
  2. kelana medical centre bolehla try. tapi pusrawi tu mahal gak, dia kan dah ada hospital besar, bukan kentoi mcm kita kecik2 pergi dulu.

    ReplyDelete

 

Blog Template by YummyLolly.com - Background image by Jen Furlotte