Tuesday, April 20, 2010

Boleh Tolong Hantar Ke Cheras Baru?

Ni nak cerita sikit kisah "keberanian" budak-budak sekarang.

Semalam, both MS and I took a day off from work. MS had to go for his medical check up result (alhamdulillah he's as healthy as a bull..ah adakah expression ini?) while I had to go for a job interview.

So MS got back before I did. So petang tu dia cerita pasal what happened to him that morning. Al kisahnya, when got back, dia pi kat his covered parking area untuk panaskan engine Tango dia, dia kata dia sampai je dekat kereta, ada this one girl asyik tengok-tengok dia. Mula-mula dia tak de la buat apa-apa tapi everytime dia pandang that girl, that girl was looking at him. Dia kata macam asingnya that girl, apa agaknya dia nak.

Then tengah dia panas engine Tango, that girl datang dekat sikit and tanya dia..

Girl: Abang, boleh tolong sikit tak?
MS: Hah?
Girl: Boleh tolong saya tak?
MS: (Rasa pelik tapi tanya jugak) Tolong apa? Kalau boleh, boleh la.
Girl: Abang boleh tolong hantar saya kat Cheras Baru tak?
MS: (Mati-mati ingat that girl nak mintak duit tambang ke apa) Oh tak boleh la. Lagipun abang nak pergi ambik wife abang ni..
Girl: Oh! Sorry, sorry..sorry (sambil angkat tangan say sorry sebab tertanya husband orang)

Then that girl pun blah from there.

What?

Asingkan? Yang asingnya dia kira budak muda and berani sangat tanya stranger untuk hantar dia to somewhere jauh. Sunway to Cheras is not near. Beraninya. Tak takut orang culik or rogol ke? Maybe la muka MS muka suci and kudus seperti orang-orang boleh percaya, but still??!!

Lain jugak budak zaman sekarang kan.

What? Oh. Of course I was worried!!

Tak suka la kejadian macam tu.

2 comments:

  1. mmg berani dan selamba..suka ati jer..main langgar jer.

    ReplyDelete
  2. ye ker Shai daia tak pi anto...entah2 dia dah anto ape ke budak tu...huhuu (ala2 batu api nih!!)..heheeh

    ReplyDelete

 

Blog Template by YummyLolly.com - Background image by Jen Furlotte