Friday, April 9, 2010

Wedding Terakhir Cucu Tok Walid

Cousin's Wedding-

Kali ni nak post entry pasal wedding. Dulu ada entry pasal wedding my cousin yang second last kahwin antara cucu-cucu datuk kami, Tok Walid. So ini cousin yang last sekali kahwin. His wedding was on the 20th March 2010, kira entry ni dah basi skit la. It was held in a hall in Batu Gajah, Perak. Hall baru maha suci.

Tak sempat nak enjoy sangat our trip to Ipoh since MS kerja that Saturday and got home at around 2pm, so siap-siap jam 4pm baru bertolak and dengan site people kept on calling him all the way ke Ipoh, kami sampai dalam 6.30pm kat hotel. We stayed at Impiana Casuarina. Cantik, bersih and comfy, it's a 4-star hotel and we got promotion price thru the net. My sister's family and my parents dah sampai awal pagi. Tup tap tup tap kat reception bagai, naik bilik jam 7pm. Tapi pintu bilik pulak jam tunggu Manager on Duty datang bukak sebab housekeeping pun tak dapat bukak! Gegas sangat coz the wedding was at 8.30pm! Hap hap coz from Ipoh to Batu Gajah is about 30mins away yang mana malam jalannya gelap gelita. Tapi hasil kehebatan bawakan MS (hehe) bersama kereta kesayangannya si Tango, berdesup kami dah sampai hall tuh! Huhu. All in all, rasa macam kenduri tu kejap sangat coz sampai tepat-tepat kot. The food was fabulous!! Esoknya pagi-pagi buta jam 9am dah bertolak balik KL coz MS kena pi site tengahari!!! So seperti biasa dia dan si Tango memecut and sampai KL dalam masa 1 jam 30mins! I slept all the way. My parents slept too I think. Hehe. Gambar di bawah.


Ruzleen's Wedding-

Before that, let me also selitkan entry wedding my friend masa kat ITM Law Faculty dulu. Memang sama-sama from matriculation lagi cuma I finished slightly earlier than her. Ni kenduri Ruzleen, kat Dewan Kebudayaan Section 7 Shah Alam. Very spacious. I think it was for 1000 pax malam tu tapi ramai did not turn up jugak sebab banyak jugak meja kosong.

All in all it was a nice wedding sebab cantik jugak Ruzleen hias hall tu! The theme was yellow and I didn't realise that yellow can really make a beautiful wedding! Anyway, semoga perkahwinan kekal dunia akhirat Ruzleen! P/S: Ruzleen's one of the nicest person/friend on earth, seriously! Sorry gambar macam tunggang terbalik! Hehe.


Salam Ruzleen masa nak balik

Cantik kan yellow ni?!

Makcik mana nie?!!!
Belakang tu ada mcm gazebo cantik sgt tau!


Bersanding time

Ruzleen and hubby walking down the aisle

Penari-penari yang mengiring

Hidangan senang air kotak kan!

Bunga telur

Band tradisional, not bad

The pelamin, close up

The hall and its decoration





Impiana Casuarina, Ipoh



The hall in Batu Gajah

Pengantin berarak masuk

Ojo & wife

My nephew, Aqil Aqlan
dah besarnya nampak!
Time flies!

The cheeky looking nephew,
Airiel Mikhael!

Notty kan!!

PinkGremlin & "bestest" cousin, Amy

Mummy & Daddy to be..

The big family


No comments:

Post a Comment

 

Blog Template by YummyLolly.com - Background image by Jen Furlotte