Friday, May 28, 2010

Of Miki Jeans, Injection & Baby

 Hello..

Ini hari nak cerita pasal kehappyan mendapat seluar maternity!!! Al-kisahnya, last Monday, lepas Maghrib terus gegas ke OU nak cari maternity pants kerana my fwen Fiza kata ada sampai stock baru pants yang best (pernah beli last time) and bila sampai je terus gegas pi masuk JJ. Pusing punya pusing kat maternity area, takde pun, eh, takkan dah habis sedangkan Fiza kata ada banyak! So call Fiza and dia bagitau row mana. So jumpa la row tu, tapi pants tu macam ada kelainan sikit. Tak puas hati pusing pulak kat sebelah tuh, ada Miki maternity, tengok-tengok, wah ada discount up to 50% and tengok-tengok lagi, wahhhhh ada jeans!!!!!!!!!!!! Setelah berkurun cari Miki jeans rata-rata baru kini jumpa! Ada Miki kat tempat lain  cakap Miki tak produce maternity jeans dah, ya la kot sebab tak jumpa pun. Maybe yang jumpa ni old stock.

Try la 2 different jeans and a couple of pants. Ada kot 6 jenis try. Malangnya 2 je yang ok, tapi yang penting one of it was the jeans!!!!!! Yay, sangat happy dapat Miki jeans and at 50% discount lagi!! Thanks to MS sebab propose gegasan ke OU malam tu!!

Ok, lepas tuh, last Saturday masa  check up kena jab kancing gigi. Masa tengok jarum macam scarry je, sebab macam lama tak kena jab! Tanya doctor nak inject kat tangan ke butt? Sangat lega bila doctor cakap butt sebab ah kulit butt kan tebal..Hehe..Doctor cakap akan rasa lenguh-lenguh and lebam-lebam for few days. Memang betul, butt memang lebam kat tempat yang inject tuh sepanjang minggu!!!! Kadang-kadang bila terduduk kat area tuh rasa sakit skit. Tapi nasib masa inject rasa tak sakit pun walau dah bayang macam erghh sakitnya..(Hehe akibat lama sangat tak kena inject kot..).

Hmm, cerita pasal baby pulak, my sister selalu pesan suh cakap-cakap dengan baby tapi I feel like I seldom communicate dengan baby ni, sian dia. Taktau nak cakap apa.. Tapi last Monday masa on the way drive nak pi keje, PinkGremlin bagitau kat baby starting from Monday sampai the whole week, mummy banyak keje kat office, nak draft and vet banyak agreements, suruh baby tolong..Wahhh..baby terus kick, kick and kick! Hehe. Wah, baby macam nak tolong mummy dia, jadi assistant kenit draft and vet agreements ke? Hehe..So I went on and told my baby, ok nanti dah besar boleh keje macam mummy. Dia kick lagi. Then bagitau dia, or baby dah besar keje engineering line macam daddy, jadi engineer ke..Dia senyap je sampai sudah..Hehe..Nampaknya si rambo kenit ni nak jadi legal eagle ye..Hehe. Lepas pada hari tu, PinkGremlin selalu cakap-cakap dengan baby. Hehe.

Hari ni MS keje,PinkGremlin pulak kena vet agreements from home sebab Monday boss nak and Monday I will be on leave..Nak tau?? Baby @ assistant kenit ni tak bangun-bangun dari pagi sampai jam 3 petang! Pandai dia kan takmau tolong mummy dia vet agreements hari cuti!! Hehe..

Betulla cakap my fwen yang semakin besar, baby semakin pandai react dengan apa yang kita cakap. Hehe.

Monday, May 24, 2010

1st Anniversary And Baby Update

The 23rd May 2010 is our first wedding anniversary. Memang rasa sedar tak sedar je dah 1 year! For this anniversary, we have yet to celebrate it memandangkan ada good friend MS kahwin so tak cukup time nak celebrate. Hopefully next week la.. Hehe

Anyway, to my dearest MS, happy anniversary.
I am so thankful to be able to come this far; with you.
I am so thankful that we found each other.
I am so thankful that you are the one.
And I think I must have done something good in my life to have you now.
And you are still the one and will always be the one.

Anyway, enjoy the pics.

Tak pernah perasan ada gambar hantaran
coz dalam album macam tak ada je..Hehe

Solemnisation on 23rd May 2009,
Subang Jaya

Reception on 24th May 2009,
Petaling Jaya

Mr Peter, my former boss yang merenjis.
He was the one who actually "introduced" us,
in a way. But the pengapit, Azizan was the
actual person who "brought" us together.


My good friend, Kerel was the emcee
that nite and he did a really superb job.


And went for antenatal check up on Saturday. Everything looks good and hmmmm, we saw the gender. Doctor showed us the gender actually. It's a boy. Hehe. Satu rambo kenit nampaknya and boy, MS was so so so so so happy! Apa-apa pun alhamdulillah.

Friday, May 21, 2010

Sampin Pink Berkhidmat Lagi After 1 Year

How time flies!!

Today is the 21st May 2010 and on this coming 23rd May 2010, MS and I will be married for a year already! A year!! Macam tak percaya coz cepatnya. Anyway, this entry is not about our wedding anniversary tapi about sampin pink.

On the 23rd May 2009, we wore matching pink attire for our solemnisation and to match MS' baju melayu, he wore a light pink coloured sampin. See the picture below. And almost a year after that, (almost coz beza 2 hari saja) sampin pink itu berkhidmat sekali lagi, tapi di majlis akad nikah orang lain, tapi orang lain itu ialah MS' good friend, Yues who I believe has safely been solemnised this morning.

It's just something to me. Wouldn't have thought that the sampin pink will berkhidmat di majlis nikah setahun lepas kami kahwin..Hehe.

Well, that's about it today. To Yues & Nisa, Selamat Pengantin Baru and we'll see you tomorrow and on Sunday, insyaallah.

Tak sempat cari gambar sampin pink
yang lebih clear, tapi inilah
dia..



Yues, wearing striped t-shirt, squatting
in front row, second from the left
(vacation with MS' friends in Janda Baik, Dec 2009) 


Yues, sitting, first from the left
(Fai & Fiza's wedding, Jan 2010)


Siapa pulak next in row? Azizan? Sham? Or miraculously Comel? Hehe.

Thursday, May 13, 2010

J&J And Phuket Oh Phuket


Al-kisahnya last week or last 2 weeks, pergi la beli toiletries kat Watson's and Guardian. Sekali tengok, eh Johnson & Johnson lotion baru! Belek la, tengok-tengok, oh it's the J&J's Melt Away Stress Body Lotion. Belek-belek lagi, eh ini macam lotion yang PinkGremlin beli masa pi honeymoon ke Phuket dalam June 2009 dulu. Hah? Takkan baru sampai Malaysia. Tapi, iya la, teringat lagi beli la lotion tu dulu masa kat Phuket. Bila dah habis pakai, cari la kat sekitar pharmacy kat sini, tak jumpa-jumpa. Hah, sekarang baru muncul kan! Ke PinkGremlin yang tak perasan dia dah kuar kat Malaysia dah lama. Tapi yang selalu beli tuh yang lain tapi bottle memang macam sama. Kenapa lambat sangat sampai ke Malaysia ya? Adakah semua barangan begitu ya. Sian kita di Malaysia kalau selalu dapat barang-barang lambat jualannya kat sini ya.

Anyway, alang-alang berkaitan Phuket, hari ni nak buat entry pasal honeymoon kat Phuket last year, a month lepas wedding dulu. Ah, memang best sebab kami macam satu couple yang adventurous, tak pakai tour guide and tak amik or visit or pergi the usual trip orang pi Phuket buat for example pi island hopping, tengok show dia, etc. Kami redah sendiri saja semuanya, sampaila ke town Phuket pun! Redah naik rented motorcycle! Hehe. Kami duduk di Millenium Resort, Patong Beach. Hotel ni attached to a shopping mall called Jungceylon, ala-ala konsep Boulevard Hotel and Cititel Hotel yang attach dengan Midvalley Mall. Memang best.

Hai, adakah dapat mengulangi percutian enak begitu lagi? Huhu..Enjoy the pics ya.




Ini la lotion tu..


Our room..Cantik biliknya..


First nite sampai terus jalan-jalan
di Jungceylon mall ni, malam-malam
cantik berlampu-lampu


First nite jugak, jalan-jalan kat Patong
(Beach Road tak silapnya)
Banyaknya adult dancers and nok-nok jugak tak
ketinggalan uols..



Tiap-tiap pagi hentam breakfast buffet,
mainly amik roti and fruits, apakan daya
yang lain tak halal..


Ni swimming pool kat Millenium Resort,
tak mandi pun..hehe


Jalan-jalan teroka small streets dekat
sekeliling Patong yang dekat dengan hotel..


Tak ingat ni Robinson dalam Jungceylon mall
or Robinson kat Phuket town itself..
Mereka memang popular dengan Robinson saja..


Lunch setiap hari adalah ini..Uhuk..
Saya kelaparan and akan prefer grab maggie mee
Tapi MS dia memang orang tak kisah and suka roti..
Dia kenyangla, saya masih rasa perut itu kosong..
Hazab kat sana sebab banyak tak halal..


Ah, at last, Thai seafood macam kat sini..
Al-kisahnya second day pusing-pusing baru jumpa
kedai tomyam Thai orang Islam yang halal..
Lega sangat and lahap makan..From thereon
hari-hari dinner makan sini je..Dia bukak petang till malam.
Rupanya kedai Kasuma Tom Yam ni memang ramai
rakyat Malaysia makan, tak silap masuk magazine Saji
tak silapnya..


Hari-hari ke segala pelusuk dengan rented bike nie..
Murah je sewa, tak silap dalam RM20 sehari kot..


Ni ala-ala China Town kat sana


On the way ke Phuket town,
kami stumbled upon this new shopping mall,
Central Festival..Sini la saya beli
J&J lotion tu..Hehe


Seronok ya amat dapat lunch KFC yang ada
sijil halal. Tak semua KFC kat sana ada sijil halal tau..


Kan dekat Bangkok ada pasar terkenal nama Chatuchak..
Aha, kami redah cari Phuket Chatuchak, pakai map..
Tapi tak dapat lawan Bangkok punya..Hehe



Ni semua kat area Jungceylon mall
kat hotel kami tu..


Eh, kenapa gambar pool muncul lagi?


Ni kat Patong Beach di tengahari rembang..
Sekali lagi, kami tak mandi pun..Hehe


Ni hotel kami, dia besar and ada 3 wings
tak silapnya..

Last nite in Patong, jalan-jalan
di Beach Road lagi..


Hasilan gift untuk relatives..
Kawan-kawan dapat key chain saja..Hehe


Hari nak balik..Bye-bye Phuket..


Kat Phuket air port, masa ni tengah hangat
H1N1, jadi betutup la kami..Sesak nafas sampai
pening kepala pakai alatan mask ni!
Kami berlapar sampai petang dek kerana semua food
kat air port tak halal and flight delay..
Mampu pandang Subway and cafe2 lain dengan sayu saja..

Ah..adakah harapan nak bercuti-cutian begini lagi? Adakah tinggalkan baby nanti? Huhu

Wednesday, May 12, 2010

Philips Warehouse Sale

14 to 16 May 2010

Philips Warehouse Sale

Up to 80% Off

Products Offered

Home Appliances

Kitchen Appliances

TV

DVD Player

Home Theatre System

and more

Time

10am - 5pm (Fri & Sat)

10am - 3pm (Sun)

Location

Maple Tree Logistics Centre

Menlo Worldwide (M) Sdn Bhd

Lot 14 Unit B-04

Persiaran Perusahaan Section 23

40300 Shah Alam

Selangor Darul Ehsan

Malaysia

The question is, kat mana tempat nie ya? Tak silap PinkGremlin la, nie dekat jalan on the way ke kilang Proton kat Shah Alam, jalan nak ke Putra Heights pun ya rasanya..Tak silapnya la..Kalau pergi, selamat bershopping!

Monday, May 10, 2010

Alhamdulillah, Akhirnya Masuk Rumah Baru, Yay!

Alhamdulillah, akhirnya on 2 May 2010, kami berdua selamat pindah masuk rumah baru lepas tunggu sebulan extra tatkala sale and purchase transaction dragged till the extended completion date. Anyways, sebelum masuk kami dah berhempas pulas samak dapur and dining area, cuci-cuci atas and bawah, thanks to my MIL and MS' siblings for helping out. Kami sangat happy because dah tak payah bercampur dengan warga-warga asing di apartment di Sunway yang kami rent before this. Honestly, though they can be nice and friendly, their culture is not the same as in cleanliness, tak sama dengan orang Malaysia punya culture. Enough said, setelah 10 months renting, we were so delighted to move in into our own house. Alhamdulillah kerana ada rezeki untuk grab rumah ni secepat mungkin and though I missed the life in the "city" as this house is located slightly at the outskirt of Subang Jaya, I still lurve it. Dan yang penting misi masih nak kekal dekat dengan parents di Subang Jaya and in laws di area berdekatan Sunway berjaya! Hehe.

And to fullfil my "bestest" cousin's request, here are some of the pictures. Maaf, rumah tunggang terbalik, almaklumla, baru saja masuk.



Depan ni macam kena cat balik..


Living room, macam rumah Chinese kan sebab tak
bercarpet, belum sempat beli pun lagi..


Dining area yang telah disamak..hehe


Built-in TV cabinet/compartment
yang owner lama bagi, pening kepala
nak cari orang bukak, kami tak mau..


Kitchen


Satu je bilik yang dah dikemas sikit..
tapi nampak tak curtain tak pasang lagi, ganti
errr kain batik? Hehe.


Sekian, terima kasih.

Sunday, May 9, 2010

Birthday Dinner With Family

Malam birthday MS, kami celebrate makan-makan dengan his family, sekali arung dengan birthday my MIL (Ummi) and MS' brother Khafiez. Semua mereka Gemini babies :). So we went to have dinner at this thai seafood restaurant in Kampung Baru called Nang Kam. Ya, dan untuk orang pregnant ni, sedap sekali tom yam nya. Hehe..Ahh..yummy.. (I am head over heels with tom yam during pregnancy ni so far).

Semua ada semalam except MS' grandma yang jugak celebrate birthday in May. Kami pergi lepas Maghrib. Sebab lahap sangat nak makan, langsung lupa nak take pictures of the food that were ordered. Dah lesap langsai kenyang semua baru teringat! Tu pun lepas Ummi tanya tak tangkap gambar ke! Hehe..

Anyways, makanan-makanan yang lazat itu adalah tom yam campur, ikan siakap sweet & sour, sayur campur, kailan ikan masin dengan telur dadar. Ah, just thinking about it makes me hungry!

Lepas makan, kita ada dessert, ada Carrot Cake from Secret Receipe which is Ummi's all time favourite and as usual, Pink Gremlin suka nak order cupcakes kan! I ordered cuppies  from Izan from TTDI as usual. Rasanya sedap and dia jugak murah kiranya. If you wish to order, kindly contact her at 0126020318.

Sorry Khafiez, I didn't put your name on the cuppies sebab just got to know that your birthday is in May jugak..

Overall, it is always nice to have dinner ramai-ramai and semua ada. Especially for someone who comes from a very small family.



Left from back: Khafiez and wife Farah, Syakirah, Samsul and PinkGremlin
Right from back: Lateef and gf Farah, FIL (Abah) and MIL (Ummi)
Missing: MS who took the pic


Lateef and gf, Farah..
Adakah bakal?? Hehe..


Birthday boys with Ummi
(Abah tumpang..hehe)

Carrot Cake


Cuppies from Izan of TTDI


MS with cake cutting actions!
Dia sorang je yang potong mentang-mentang
memang birthday dia semalam..


Cute sangat..hehe


Ummi tolong tapaukan for Farah and Farah

Ke-happy-an & Kekenyangan..

 

Blog Template by YummyLolly.com - Background image by Jen Furlotte