Monday, May 10, 2010

Alhamdulillah, Akhirnya Masuk Rumah Baru, Yay!

Alhamdulillah, akhirnya on 2 May 2010, kami berdua selamat pindah masuk rumah baru lepas tunggu sebulan extra tatkala sale and purchase transaction dragged till the extended completion date. Anyways, sebelum masuk kami dah berhempas pulas samak dapur and dining area, cuci-cuci atas and bawah, thanks to my MIL and MS' siblings for helping out. Kami sangat happy because dah tak payah bercampur dengan warga-warga asing di apartment di Sunway yang kami rent before this. Honestly, though they can be nice and friendly, their culture is not the same as in cleanliness, tak sama dengan orang Malaysia punya culture. Enough said, setelah 10 months renting, we were so delighted to move in into our own house. Alhamdulillah kerana ada rezeki untuk grab rumah ni secepat mungkin and though I missed the life in the "city" as this house is located slightly at the outskirt of Subang Jaya, I still lurve it. Dan yang penting misi masih nak kekal dekat dengan parents di Subang Jaya and in laws di area berdekatan Sunway berjaya! Hehe.

And to fullfil my "bestest" cousin's request, here are some of the pictures. Maaf, rumah tunggang terbalik, almaklumla, baru saja masuk.



Depan ni macam kena cat balik..


Living room, macam rumah Chinese kan sebab tak
bercarpet, belum sempat beli pun lagi..


Dining area yang telah disamak..hehe


Built-in TV cabinet/compartment
yang owner lama bagi, pening kepala
nak cari orang bukak, kami tak mau..


Kitchen


Satu je bilik yang dah dikemas sikit..
tapi nampak tak curtain tak pasang lagi, ganti
errr kain batik? Hehe.


Sekian, terima kasih.

11 comments:

  1. laa nape takmo tv cabinet tu,cantikla..hehe

    ReplyDelete
  2. d.a.m.i.q.u.l.a,
    Kalau tgk real life, cabinet tuh besar sesangat so nak letak sofa macam-macam cara tak boleh, tu yang tak mau tu..hehe

    ReplyDelete
  3. nice! bila nak buat housewarming?

    ReplyDelete
  4. Cik Agent,
    TQ. Tak tau bila nak buat, ingat next mth tapi mcm ada byk acara lain..Takpe, bila buat akan ku panggil..

    ReplyDelete
  5. pink..tahniah..bole buat en3 pasai idea hias umah plak..huhu..

    ReplyDelete
  6. Ryna,
    Thanks. Hehe nak hias rumah kena carik wangnya dulu..Hehe

    ReplyDelete
  7. Eda , cantiknya rumah...nti housewarming jemput kite yer...congrats for ur new home...boleh hias cantik2 nti wat en3 dlm blog...hehe..

    nadia

    ReplyDelete
  8. Nadia,
    TQ. Ok, nanti kalau buat housewarming insyallah kita jemput..Hehe..Nak hias cantik2 ntah bila..Hehe

    ReplyDelete
  9. cantik la rumah... n nampak luas... 22 x 75 ke?
    sure mahal rumah area sana

    -mona

    ReplyDelete
  10. Mona,
    TQ. Nampak luas psl takde furniture lagi..Hehe..20X60 saje, tapi jadikla..Kat KL nie apa la yg tak mahal, sakit hati pun tak guna..Hehe..Kena terima je la..

    ReplyDelete
  11. Saya tengah surf nak cari idea nak hias rumah baru. Cantik rumah akak. Berapa ye if tak keberatan share rumah macam ni dekat KL?
    Terima kasih

    ReplyDelete

 

Blog Template by YummyLolly.com - Background image by Jen Furlotte