Thursday, May 13, 2010

J&J And Phuket Oh Phuket


Al-kisahnya last week or last 2 weeks, pergi la beli toiletries kat Watson's and Guardian. Sekali tengok, eh Johnson & Johnson lotion baru! Belek la, tengok-tengok, oh it's the J&J's Melt Away Stress Body Lotion. Belek-belek lagi, eh ini macam lotion yang PinkGremlin beli masa pi honeymoon ke Phuket dalam June 2009 dulu. Hah? Takkan baru sampai Malaysia. Tapi, iya la, teringat lagi beli la lotion tu dulu masa kat Phuket. Bila dah habis pakai, cari la kat sekitar pharmacy kat sini, tak jumpa-jumpa. Hah, sekarang baru muncul kan! Ke PinkGremlin yang tak perasan dia dah kuar kat Malaysia dah lama. Tapi yang selalu beli tuh yang lain tapi bottle memang macam sama. Kenapa lambat sangat sampai ke Malaysia ya? Adakah semua barangan begitu ya. Sian kita di Malaysia kalau selalu dapat barang-barang lambat jualannya kat sini ya.

Anyway, alang-alang berkaitan Phuket, hari ni nak buat entry pasal honeymoon kat Phuket last year, a month lepas wedding dulu. Ah, memang best sebab kami macam satu couple yang adventurous, tak pakai tour guide and tak amik or visit or pergi the usual trip orang pi Phuket buat for example pi island hopping, tengok show dia, etc. Kami redah sendiri saja semuanya, sampaila ke town Phuket pun! Redah naik rented motorcycle! Hehe. Kami duduk di Millenium Resort, Patong Beach. Hotel ni attached to a shopping mall called Jungceylon, ala-ala konsep Boulevard Hotel and Cititel Hotel yang attach dengan Midvalley Mall. Memang best.

Hai, adakah dapat mengulangi percutian enak begitu lagi? Huhu..Enjoy the pics ya.




Ini la lotion tu..


Our room..Cantik biliknya..


First nite sampai terus jalan-jalan
di Jungceylon mall ni, malam-malam
cantik berlampu-lampu


First nite jugak, jalan-jalan kat Patong
(Beach Road tak silapnya)
Banyaknya adult dancers and nok-nok jugak tak
ketinggalan uols..



Tiap-tiap pagi hentam breakfast buffet,
mainly amik roti and fruits, apakan daya
yang lain tak halal..


Ni swimming pool kat Millenium Resort,
tak mandi pun..hehe


Jalan-jalan teroka small streets dekat
sekeliling Patong yang dekat dengan hotel..


Tak ingat ni Robinson dalam Jungceylon mall
or Robinson kat Phuket town itself..
Mereka memang popular dengan Robinson saja..


Lunch setiap hari adalah ini..Uhuk..
Saya kelaparan and akan prefer grab maggie mee
Tapi MS dia memang orang tak kisah and suka roti..
Dia kenyangla, saya masih rasa perut itu kosong..
Hazab kat sana sebab banyak tak halal..


Ah, at last, Thai seafood macam kat sini..
Al-kisahnya second day pusing-pusing baru jumpa
kedai tomyam Thai orang Islam yang halal..
Lega sangat and lahap makan..From thereon
hari-hari dinner makan sini je..Dia bukak petang till malam.
Rupanya kedai Kasuma Tom Yam ni memang ramai
rakyat Malaysia makan, tak silap masuk magazine Saji
tak silapnya..


Hari-hari ke segala pelusuk dengan rented bike nie..
Murah je sewa, tak silap dalam RM20 sehari kot..


Ni ala-ala China Town kat sana


On the way ke Phuket town,
kami stumbled upon this new shopping mall,
Central Festival..Sini la saya beli
J&J lotion tu..Hehe


Seronok ya amat dapat lunch KFC yang ada
sijil halal. Tak semua KFC kat sana ada sijil halal tau..


Kan dekat Bangkok ada pasar terkenal nama Chatuchak..
Aha, kami redah cari Phuket Chatuchak, pakai map..
Tapi tak dapat lawan Bangkok punya..Hehe



Ni semua kat area Jungceylon mall
kat hotel kami tu..


Eh, kenapa gambar pool muncul lagi?


Ni kat Patong Beach di tengahari rembang..
Sekali lagi, kami tak mandi pun..Hehe


Ni hotel kami, dia besar and ada 3 wings
tak silapnya..

Last nite in Patong, jalan-jalan
di Beach Road lagi..


Hasilan gift untuk relatives..
Kawan-kawan dapat key chain saja..Hehe


Hari nak balik..Bye-bye Phuket..


Kat Phuket air port, masa ni tengah hangat
H1N1, jadi betutup la kami..Sesak nafas sampai
pening kepala pakai alatan mask ni!
Kami berlapar sampai petang dek kerana semua food
kat air port tak halal and flight delay..
Mampu pandang Subway and cafe2 lain dengan sayu saja..

Ah..adakah harapan nak bercuti-cutian begini lagi? Adakah tinggalkan baby nanti? Huhu

4 comments:

  1. j & j lotion tu mmg baru, jgn risau bukan kau terlambat tau, aku kan org jln hari2, mmg baru sampai Msia. Sian kan.

    Nak jln2 holiday berduan, kalau ada org yg boleh jaga baby yg dipercayai boleh je, tak dela akan rasa risau bila tinggal kan.

    Aku pun fikir mau honeymoon lagi, mereka berdua tu dah besar actually, tapi siapakah mau jaga.

    Menarik hotel ni, berapa kos kau pergi sana ya?

    ReplyDelete
  2. Haha, kau mmg kaki jalan so maha mengetahui kan..Adakah tinggal baby dgn MIL aku hah? Hehe...Aku pun rasa kau dah boleh ke honeymoon, tapi aku tak larat la nak jaga 2 kenit itu tatkala skrg..Hehe..Hotel ni mmg best, maha baru..Kami pi 5d4n all in all dlm RM2500 mcm tuh tak silapnya..tapi mmg worth it..

    ReplyDelete
  3. aha mesti u guys had fun so much kt sana kan. well u shud try a holiday wif baby pulak. tentu seronok, dpt breast feed baby sambil ada scenery laut ke apa ke. ahahahah.

    ReplyDelete
  4. Hehe..Kin,
    Boleh bawak baby tapi kena tunggu baby besar skit la kan...

    ReplyDelete

 

Blog Template by YummyLolly.com - Background image by Jen Furlotte