Friday, June 25, 2010

My First Purchase For Baby Jo

Hah, as mentioned before, my 5th month check up revealed that we are getting a boy. So bila dah tau gender, senangla nak beli barang-barang baby especially baju-bajunya kan. Anyway, we were scheduled for a detailed scan (3D) on 24 June 10 (semalam) and before semalam, mommy ni dah tak sabar-sabar nak beli barang-barang baby yang cute-cute sangat di pasaran akibat weekends lepas ternampak banyaknya yang cute! Tapi MS tak bagi beli dulu until 24 June 10 so that we can really confirm it's going to be a boy via that detailed scan. Tapi, akibat tak tahan, last week after work mommy ni telah merayau ke Sunway Pyramid dan last Tuesday mommy ni telah merayau after work ke IOI Mall Puchong.

Dan ini hasil pembelian secara halusan (sebab tak tahan) for Baby Jo. Oh ya, Sebenarnya nama MS sangatla panjang (initialnya saja ialah SMMS yang seluruh namanya ada 20 alphabets) dan he wants to keep it short for this baby supaya baby tak perlu la lalui apa yang dia lalu ie. isi borang exam sampai tak muat kotak, IC dia yang tak ada bin sebab nama dia saja dah panjang, etc. Jadi pendek kata, MS wants to keep it short.

So upon knowing this, kawan kami Fai (and his wife Fiza who is also 6 months pregnant) telah sarankan apa kata letak 6 huruf je bagi nama baby yang sependek-pendek mungkin, iaitu "Syed Jo". So since that day, kami terlekat panggil baby ni Syed Jo! Halus kan, 6 huruf je! Hehe.

Anyway, ini la pembelian halusan Baby Jo (panggil Baby Jo pun sedapkan) setakat ni.



3 pieces of caps for Baby Jo








Rompers for newborn 


Hasil yang halus akibat tak tahan..Hehe

Semenjak pembelian ni, hari-hari mommy ni duk keluar masuk cupboard barang-barang ni sebab asik belek tengok sebab tak tahan tengok kekecilan and kecomelan sizenya! Selalu MS tertangkap mommy ni belek baju-baju Baby Jo! Hehe.

Ah, tak sabarnya nak shopping barang-barang Baby Jo lagi!!

9 comments:

  1. i did bought hats tu jugakk semalam..if u wanna spend on ou baby's necessities, i recommend anakku kat Sunway Pyramid tu..coz they are having some package..i bought stuffs for RM265 tapi kena bayar RM 199 jerr..mmg berbaloi2!!baru pergi semalam..x sempat lagi nak story mory kat blog..hehehe

    ReplyDelete
  2. cute. jgn lupa basuh baju tu. anakku tak mahal ke? i find it expensive padahal from malaysia. geram tau. hehehehehe

    ReplyDelete
  3. Deena,
    I mmg slalu ke Pyramid, hari tu ada tgk kat Anakku tapi in a rush so tak tgk habis-habisan..Kira good deal la yang u dapat tu ya..

    K.Na,
    Ya, nanti nak beli detergent for baby tu and basuh bila dah borong smua...Banyak jugak yg mahal and tak sepadan jugak..Smlm tgk kat Sogo, byk tak cantik tapi mahal..

    ReplyDelete
  4. baby jo or aka baby johan je la..hehe

    ReplyDelete
  5. eda.. mmg geram2.... me even though dah ada 3 anak still gila shopping for the baby n kids.... mmg geram....

    -mona-

    ReplyDelete
  6. Mona,

    Mmg tak tahan kan barang2 baby! Suhana pun ckp yg sama, dah anak no 3 tapi masih geram bershopping! Hehe

    ReplyDelete
  7. singgah.. eh bila due nie???

    rasa nye kiter due dekat2...

    ReplyDelete
  8. Ryna,
    TQ. Hehe. Halus je baju2 tuh..

    Juelee,
    Due 12.10.10. Awak?

    ReplyDelete

 

Blog Template by YummyLolly.com - Background image by Jen Furlotte