Friday, August 27, 2010

I Look Like Special Agent Oso

First of all, Selamat Menyambut Ramadhan. Lama dah tak update blog because busy and kemalasan melanda. Anyways, how's Ramadhan been treating you guys? As for me, alhamdulillah, nasibla kena puasa time 3rd trimester, terkena time 1st or 2nd trimester tak tau la macam mana. Masa 1st trimester asyik la loya, 2nd trimester pulak macam kuat makan sangat...Hah datang 3rd triemster, selera kurang, so memang sesuai la berpuasa time ni kan. So far so good and harap la dapat achieve impian nak puasa for 30 days.

Ingat kot, bila preggie ni, memang tak larat nak masak sahur, rupanya makin menjadi-jadi compared to last year. Maybe because I have to cook rice and lauk so that baby tak hungry (ke so that mummy tak hungry hah?), jadi masakla beria-ria la jugak. Kalau last year, both of us selalu sahur roti la, mee la, ketiew la, tak ada sangat nasi and lauk, but this year memang lain.

Ok, preparation for the arrival of our baby dah more or less langsai. Barang-barang semua dah ada, cuma nak basuh baju baby tertangguh coz our next door neighbour is doing some renovation to his porch. Punya la berabuk bila sidai baju and plus our cars are wrapped in debris! Yang lain-lain tu, nak assemble baby's chest of drawers (hey daddy! bila mau buat?) and tunggu baby cot sponsored by my parents sampai dalam 2 weeks or so. Oh, thank you opah & atuk! Nanti lain kali upload pictures of barang-barang yang dah beli for baby ya.

As for this mummy, yang ada hanya maternity pads, nursing pads, disposable panties and kain batik satu sahaja yang dah jahit. Yang tak beli lagi is jamu, socks, flip flop. Ah tu je kot. So maksudnya memang bag baby and mummy belum pack!

Okla, jamula mata dengan the pictures below ya. Anyway, kata my officemate, Khairi, badan saya dah macam Special Agent Oso (cartoon kat Astro) kat bawah ni. Macam ketat and nak burst saja kalau saya pakai vest macam Oso kat bawah ni. Hehe.

And ada pictures from Antenatal Class at KPJ Selangor yang we attended in my 6th months' of pregnancy. The class was ok and useful.

Special Agent Oso


Baby dolls as sample used during
bathing session

Ready nak exercise. Belakang tu Fiza, we
went together with Fai & Fiza

Exercise for preggers. Bagus tapi tak
amalkan pun! Huhu

The proud parents to be....

1 comment:

 

Blog Template by YummyLolly.com - Background image by Jen Furlotte