Friday, February 4, 2011

Aqiqah of Thaqif Shah

Last Sunday kita orang buat aqiqah Thaqif at my in laws' place, memandangkan Thaqif ni first grandchild of my parents in law jadinya memang happy sangat nak mengintroducekan cucu mereka ni. But this aqiqah is sort of the first part because kami buat seekor kambing dulu and most probably nanti masa Thaqif's first birthday we will do the second part, insyaallah.

Basically, we handed over all the organising job to my parents in law, kami goyang kaki saja, maklumlah sejak ada Thaqif ni memang sibuk, nak buat survey kat malls and nak beli barang pun tak de time. Hari-hari balik kerja kena kejar time nak amik Thaqif kat babysitter, malam memang tak keluar because Thaqif is still small plus banyaknya kerja nak buat for tomorrow, nak basuh bottles, nak siap nursery bag dan banyak lagi!

Anyways, the event went well, ramai yang datang despite the rain pouring dari pagi sampai malam. Hujan rahmat katanya. Our good fwens pun dapat hadir. Tapi on my part, I did not invite many people, nanti second part insyaallah. Hah, Thaqif punya piggy bank bertambah-tambah nampaknya dengan pemberian dari guests, alhamdulillah and thank you.

I remember one part when the marhaban ladies were singing a song during berendoi, sangatlah sedih pasal menasihatkan anak jangan menderhaka pada ibu bapa tatkala ibu dah mengandung 9 bulan and jerit perih ibu bapa membesarkan anak. That touched my heart dearly. Tak pernah rasa, first time terfikir betulnya lirik lagu tu. Dah jadi mommy baru faham.

Ok, gambar pun tak banyak on my handphone, dekat handphone MS banyak tapi malas nak tunggu, so ini saja gambar-gambarnya.


The proud parents- Mommy & Walid

Thaqif with Aunty Izie (MS' cousin)


Simple buaian, idea by myself,
penghiasnya my sis

Tray yang ada air mawar, bunga rampai,
bekas isi rambut and gunting, my MIL buat

Goodie bag for the marhaban ladies,
ada muffin, gula, bunga telur and gelas

Balutan gelas di dalamnya
Bunga telur, my mum sponsor

No comments:

Post a Comment

 

Blog Template by YummyLolly.com - Background image by Jen Furlotte