Sunday, February 13, 2011

Baby Talk & Milestone

(Left: Thaqif-Right: Mirza)

Mirza: Friend, tengokla kita boleh angkat kaki tinggi..
Thaqif: Hmmm..

 Mirza: Friend, try la angkat kaki
macam kita jugak.. Tryla..

Thaqif: *senyap*

 Mirza: Eishh, tak faham-faham kan,
degil kan, cubit telinga! Cepatla
angkat kaki jugak macam kita!!

Thaqif: Hey!! Gelila, terkeluar air liur tau..


Hehe. Ini friend Thaqif, namanya Mirza. Same birth date, 3 October 2010. Selang about 2 hours je dengan Thaqif. Same hospital, same method (c-sect). Same neighbourhood. Hehe. Mirza is actually my friend, Fiza's son. Tak sangka kami ni kawan and pregnant first baby same time, EDD selang 2 hari tapi deliver same time, same place. Dah la kawan, neighbour pulak tu. Hehe. Memang seronok share cerita pasal anak.


Ni Thaqif masa a few days dah boleh meniarap. Asyik bergolek-golek rolling over meniarap je kerjanya even malam masa orang dah tido! Thaqif formally boleh meniarap masa 2 days before he reached 4 months. Formally bermaksud the time when I saw him meniarap. Sebelum tu ada tapi tak nampak. Tau-tau dah flip over dah. Tak nampak the whole process. So I counted from the time yang betul-betul nampak the whole process. Hehe, lambat sikit la sebab dah at the end of his 3rd month. Given any other way, I'm still a proud mommy. Hehe.

So far, his 4th month's milestone:
1. Main air liur buat bubbles
2. Mulut chap-chap macam nak makan bila tengok orang makan
3. Kuat bersembang/cakap-cakap
4. Angkat butt bila niarap, mengesot ke depan ke belakang
5. Tangan macam dah pandai pegang bottle tapi ta dapat grip betul lagi

OK lah, nak mandikan Thaqif. Bye.

No comments:

Post a Comment

 

Blog Template by YummyLolly.com - Background image by Jen Furlotte