Thursday, March 17, 2011

Menghitung Hari

Kalau dalam almost 2 tahun lepas, tak sabar menghitung hari aqad nikah. Hari-hari tengok ticker, tak sabar-sabar. Hehe.

Kalau dalam almost 6 months ago, tak sabar menghitung hari nak jumpa baby. Tapi dalam tak sabar menghitung hari tu ada sabar sikit sebab ketakutan bersalin tu. Hehe.

Kali ni pun menghitung hari jugak. Instead of counting down to my wedding day or the birth of my baby, I am counting down to the day I will feed solids to Thaqif for the very first time!!

Niat di hati nak sedaya upaya prepare homemade solid food for him. Dengan itu telah membaca, bergoogle and blog hopping dengan gembiranya for the past few weeks. Tapi yang paling bergembiranya ialah membeli barang-barang untuk menjayakan mission homemade solid food itu.

Hasilan belian di JJ, Giant, Parkson & Fabulous Mom. Mari kita tengok..

Kesemuanya.

Ice cube trays  wit lid for frozen puree
RM3.99 from Giant

Pureen eating set, First Years eating set
& Munckin's Fresh Food Feeder

Small pot & mini tupperwares

Tinggal thermos je belum beli.

Tak sabar. Tak sabar. Tak sabar. Harap-harap niat buat homemade tak separuh jalan ye.

No comments:

Post a Comment

 

Blog Template by YummyLolly.com - Background image by Jen Furlotte