Tuesday, March 29, 2011

Wardrobe : Help! Am I Turning Into A Mak Cik?

Before beranak pun tak berapa pandai bergaya. Wardrobe biasa-biasa je. Walau dah berapa kali nak cuba bergaya and nampak chic and all, masih belum berjaya. Most probably because a simple lady is who I am, but is always on the look out to be this amazingly chic and young looking lady. Haha. Bila la dapat.

Sejak dah kahwin and sekarang dah beranak, MS keeps on advising me to menutup aurat properly. But he always gives me time and let me change when I am ready. So sedikit demi sedikit bila ada kesedaran, I try to find "proper" attires, yang tak begitu ketat and all. Tapi kadang salah jalan, nampak macam mak cik- mak cik pun ya. Hmm * Sigh*.

Macam mana ni? Siapa dapat tolong ku ni dengan ideas and money as well?? Hehehe...

Ramai yang kata bila dah beranak kecil ni, makin susah nak bergaya bagai. Anak tarik tudung la, nak cepat la, tak boleh nak bawak handbag sebab nak dukung anak la, susah nak pakai heels la, macam-macam. Adakah benar ya?

As for me, part nak bawak handbag tu memang ya susah. I carry knapsack nowadays. I hope to get rid of knapsack carrying habit soon. Miss nak berhandbag. Part berkasut heels, memang I'm not a fan because my feet hurt when I wear one. I usually wear Crocs sebab selesa. Part tudung tu memang ya, baby suka nak tarik-tarik tudung! Part nak cepat tu pun ya, semua kena cepat!! Huhu. So macam mana ni? Pasti ada cara kan. Banyak je great looking mommies out there kan? Hai, bila kah dapat ku berubahan? Huk huk. Help me!!!

Mari tengok perjalanan pakaian ku ini, hehe.

Favourite, simple and selesa. I wear this
all the time. Berhelai-helai ada of different colours.
Harga sangat affordable and selalu beli di Dorothy
Perkins and Forever 21.
Sebelum kahwin, lepas kahwin,
sebelum preggie, semasa preggie and
selepas beranak! Erkk teruknya
sense of fashion kan!

 Maternity clothes pun ala-ala konsep yang
sama kan. Haha. Oh ini gambar naik boat
kat Sabak Bernam on the way ke sangkar
ikan MIL. Masa ni preggie 8 months tak
silap. My mom does not know until now.
Haha. Kalau dia tau memang kena marah.

See! Masa preggie pun dok pakai
pudatkan jugak baju yang style kat atas tu!
Haha.



 Ini semua pulak style belian lepas beranak.
Macam mak cik- mak cik pun ada tatkala
susah nak cari baju yang bergaya dan menutup
aurat properly dan affordable sekali gus!

Handbag MS bagi for last year's birthday
hanya pernah pakai sekali je, masa tu cuti and
keluar pi The Curve dengan MS, hantar
Thaqif kat babysitter. Masih tidur dalam
dust bag sampai sekarang!

Bought this Mulberry For Target online
tapi haram sampai sekarang tak sempat
pakai. Sob sob.

Macam mana ni? Saya tak mau tua sebelum waktunya! Huk huk.

3 comments:

  1. Handbag tu boleh je actually since kau still bfeed. aku dulu time bfeed mmg tak bawak langsung knapsack. bawak je handbag sbb tak perlu bawak flask berbagai. just bawak 2 helai dypers & tisue. that's all. baju kalau nak bawak simpan je dlm kereta.

    ReplyDelete
  2. Kau tau la aku mcmana nak semua "lengkap". Haha itu yg handbag comel tak muat tu. Tapi okla, aku nak try pudatkan semua brg Thaqif dlm handbag yg besar skit. Tapi satu la, kalau time kena dukung Thaqif sambil bwk handbag payah sikit. Tak mungkin aku akan pass pada MS utk bawakkan handbag uols. Haha.

    ReplyDelete
  3. Eda.... kalau pi shopping kan.... beli shopper bag.... ala yg ala2 swing bag tu.... sangkut je merintang badan..... mmg senang nak dukung baby...

    heels? masa anak dara pun dok pakai.

    actually ok je... pakai je apa pun yg penting kita selesa....

    oo...tudung? vote for awning.... senang sarung je.... kalau beli yg design2.... iron pun tak payah... nak lg mudah pakai je syria....

    kalau time sale.... kat ariani murah je tudung awning tu

    -mona-

    ReplyDelete

 

Blog Template by YummyLolly.com - Background image by Jen Furlotte