Thursday, April 21, 2011

Adakah Mampu?

Sudah agak lama tak update blog. Sebabnya, sangat busy, penat, nak pengsan, semua ada. Hehe. Tapi paling sangat ialah busy. Busy di mana? Di office.

Sekarang dah officially take over kerja external lawyers. Company saya dah decide buat in house untuk construction legal advisory. Daripada dulunya kerja yang banyak masa nak bersantai, now it has totally changed. I would say back to square one (hehe sebab dah jadik macam masa practise dulu, worked like a dog kata orang). Ni yang tak best. Hmmm, memang saya yang sangat teruja nak be part of the team buat construction legal advisory dulu sebab saya tak suka buat kerja yang routine. Tapi tu dulu la, excited. Hah, tapi bila dah jadi mommy and hidup dah tukar 360 degrees, memang rasa tak syok la bila kena work like a dog macam dulu. Hehe.

Penat. Penat. Penat.

This new portfolio of mine, I have zero knowledge. Masa study dulu tak ada pun buat construction law. Masa practise dulu pun tak buat ni. So, I have to work hard now. Dengan mata yang sleepy, badan penat uruskan baby and rumahtangga, kat office kena baca, baca dan baca dan analyse dan layan segala construction issues that need legal advice from our division. Penat. Nak concerntrate memang payah sebab penat.

Persoalannya mampukah PinkGremlin nak buat tu semua plus bekejar cari time pump lagi, rush balik lagi and so on. Berapa lama dapat saya bertahan? 





 Gambar-gambar masa attend
salah satu course on construction
legal issues. Macam time study
dulu-dulu pun ada perasaannya.

At work

Hmm nak balik sharp jam 5 petang memang jangan mimpi dah la. Nak jalan-jalan kat Tesco, Giant, Fabulous Mom and etc on the way back pun jangan mimpi dah. Semuanya tak sempat dah. Sobs. Sobs.

1 comment:

  1. oooo..heaven kalau dapat balikon time kan..hehehe

    ReplyDelete

 

Blog Template by YummyLolly.com - Background image by Jen Furlotte