Thursday, April 14, 2011

Girls' Day Out

Last Sunday while MS was away on a treasure hunt trip to JB with his workmates, I had my girls' day out with my BFFs, Suhana and Mazlina at Sunway Pyramid. Reason for picking Sunway Pyramid as opposed to One Utama which is our usual spot was because I was scared to drive alone with Thaqif in the car seat all the way from Subang to One Utama! Lately ni dia dah mula buat perangai sikit bila duduk dalam car seat lama sikit. Hmmm..

Seronoknya la dapat jumpa mereka after 4 months! The last time I met them was when they visited me after giving birth to Thaqif, masa pantang pun. Lepas tu tak jumpa sebab busy and Thaqif was too small. So sekarang Thaqif dah 6 months, dah besar sikit so senang sikit. And I suceeded in the following (major achievement for me!):

1. Park kereta kat Sunway Pyramid dengan Thaqif in the car seat (nasib parking terus dapat! and tak berpusing mencari);
2. Pasang stroller sendiri tanpa bantuan (ini kerja MS sejak Thaqif dibawa berjalan since 3 months old);
3. Bawak stroller turun naik dengan escalator
4. Bersantaian dengan jayanya dengan BFF with Thaqif without MS' help!

So hari tersebut berjalan dengan bestnya! We were attacked by shopping madness in Esprit, semua salah Mazlina sampai Suhana and I "tersangkut" beli juga tanpa niat! Suhana lagi teruk tersangkut dengan hasutan Mazlina beli pulak kasut kat Elle lepas beli 2 handbags kat Esprit! Nasib la PinkGremlin tak suka and tak boleh nak pakai heels or kasut keras-keras buat masa sekarang ni, kalau tak harus aku pun sangkut beli kasut tanpa niat!

The best thing was that eventhough I wasn't assisted by MS to handle Thaqif, I had 2 loyal and ad hoc assistants on that day! Anak-anak Suhana, Ahmad Uzair and Ahmad Darees helped me with Thaqif! Diaorang melayan Thaqif, Thaqif happy sangat gayanya ada "gang".

Kat bawah gambar-gambar kat tempat kejadian untuk tatapan. Hehe.






Bukan mad cow disease. Tapi
shopping madness menyerang!


 

Thanks to 2 ad hoc assistants of mine!
Cute je mereka dengan Thaqif.
Nak tau last-last Syed Thaqif Shah bertukar
jadi "Ahmad Thaqif", macam mereka
berdua!! Jadik adik diaorang pulak.
I heard both of them called Thaqif
Ahmad Thaqif! Hehe!!! Comel!

My BFFs- Suhana & Mazlina








We had lunch at Tarbush. I like the place! The ambiance was perfect. Would definitely go there again, tapi...saya tak berapa suka sangat dengan makanan Arab.

The big sling bag I bought from
Esprit hasil hasutan Mazlina!
Lepas ni nak try bawak bag ni
instead of a knapsack, isi barang
Thaqif.

2 comments:

  1. anak suhana ni mmg baikkan, boleh korang shopping dgn aman. kalau aqil & mikhael mmg kita tak dpt shopping kan.

    ReplyDelete
  2. eda... seumur hidup saya tak pernah pi shopping complex tanpa suami.... even kedai runcit depan rumah pun tak pernah pergi.... tak sanggup nak hadapi sorang2 kerenah yg macam 2 tu..... mmg terror la korang. wow bestnya dpt jumpa suhana & mazlina!

    -mona-

    ReplyDelete

 

Blog Template by YummyLolly.com - Background image by Jen Furlotte