Monday, April 4, 2011

Orang Yang Obses Dengan Ziplock

Inilah realitinya. Saya obses dengan ziplock. Saya panggil ziplock la senang walau dia ada banyak nama. Sangat penting dalam kehidupan harian saya selain sunwrap. Ah memang menyenangkan sangat. Mari tengok penggunaan ziplock saya seharian. Bukan untuk food storage je, segala macam benda saya asyik gunakan ziplock ni. Memang makhluk ziplock! Hehe.

Thaqif's pureed food, dah letak puree cubes
dalam container masih nak masuk
dalam ziplock lagi! Obses! Hehe

Sebabnya ialah ada pureed food yang
cepat menyerap bau makanan lain
yang disimpan dalam fridge/freezer
such as sweet potato, so walau dah
letak dalam container, saya masuk pulak
lagi dalam ziplock. Hehe. Memang obses!

Bekal Thaqif bila hantar rumah MIL.
Puree cube yang diturunkan dari freezer
masih letak dalam ziplock kan!
(mind the spelling hehe)
 
Raisin makan kat office

Breastpads letak dalam
handbag pun kena ziplock kan. Haha,
teruknya si obses ni.

Breastpump part yang dah siap
sterialised pun podok dalam
ziplock kan!

Hasil EBM pump kat office masuk
dalam ziplock before masuk fridge kat
office sebab takut EBM ni terserap bau
makanan lain dalam fridge. Dulu mereka letak
 kek durian la, keropok lekor la dalam
fridge, takut EBM ni tersedut bauan tu
semua. Jalan paling selamat, masuk
dalam ziplock lagi! Hehe

La, teehter Thaqif yang dah basuh
pun dalam ni??


Inilah pilihan saya, yang atas size besar sikit,
yang bawah ni smaller size. Ziplock ni takkan
putus supply nya kat rumah sebab si obses
tu kan. Haha.

5 comments:

  1. MyRule,
    Try dulu, pasti terpikat. Hehe

    ReplyDelete
  2. i guna ziplock untuk simpan food kat freezer jer..save space cmpared to tupprware..=)

    ReplyDelete
  3. Deena,
    Nampak sangat I ni aneh kan.Hehe. Dah letak dlm container masih nak letak dlm ziplock! Hehe. Sebenarnya container tu pun macam gaya tak kedap sangat je, tu yang ziplock pulak. Hehe.

    ReplyDelete

 

Blog Template by YummyLolly.com - Background image by Jen Furlotte