Monday, August 22, 2011

Baju Raya Thaqif Shah

Lebih kurang preparation for raya pasal Thaqif je la sebab mommy and walidnya tak de la apa sangat preparation nya, biasa-biasa je. Baju kurung pun tempah sepasang je, MS pun sepasang je baju melayu.

Sebenarnya mommy ni tak de la niat nak beli baju raya Thaqif menimbun ke apa, tapi kadang bila tengok cute-cute and discount yang sangat best, terbeli jugak. Tambah rosak kalau kedai baju favourite memang ada kat area office and area rumah. Habisla. Dok ulang pergi sampai naik hafal baju-baju kat kedai tu huhu. Kat blogshop sendiri pun ada grab juga. Hehe.

Anyway, dah beli a few tee shirts masa awal Mega Sale hari tu, pastu weekend baru ni tambah lagi. Fikir-fikir sebab baju-baju Thaqif yang saya selalu beli pun pakai berbulan-bulan lamanya. Thaqif badan genitan plus material baju yang sangat durable. So why not beli je la banyak-banyak pun.

Anyway, ini antara yang dah beli, tak tau if akan "terbeli" lagi. Haha. Two pairs of jeans sumbangan dari my sis. Happy la kan. So antara yang ada ialah tee shirts, 2 pair of jeans, 1 cargo khakis pants and 3 shorts. Baju melayu siap this week. Kasut still tengah fikir nak beli ke tak sebab pre-walker shoes kadang kejap sangat pakainya. Tanya MS katanya tak payah la. Tapi hati macam ronta nak beli. Haha. tengokla macam mana nanti.

Kat bawah ni mommy ni siap dah ada fikirkan combination pakaian. Over. Haha. Ok bye.







Semalam tak sabar, mommy dah pakaikan Thaqif salah satu baju kat atas. Haha.

No comments:

Post a Comment

 

Blog Template by YummyLolly.com - Background image by Jen Furlotte