Monday, September 19, 2011

Almost One Year

Cliche tak cliche tapi memang how time flies! Dah nak masuk 1 year dah since I gave birth to Thaqif! Pejam celik pejam celik dah besar dah my baby ni. Lama tak tulis pasal milestones si genit ni so nak tulis la untuk memory, itu pun mana yang ingat! So I just put the major ones la kot sebab dah lupa-lupa! Huhu.

Pre- 6 months- Angkat kepala, meniarap and roll and roll and roll
6 months- Boleh pegang bottle on his own, duduk supported and clap his hands (pok amai-amai)
7 months- Duduk unsupported, crawl, wave bye-bye, boleh main "chak" (peekaboo), duduk sambil gerak badan macam berzikir/beratib bila sebut "La Illahilallah"
8 months- Start berdiri sambil pegang-pegang
10 months- Tumbuh his 2 front teeth and climb

Now at 11 months going to 12 months, dia dah ligat berjalan sambil pegang semua benda (meniti kata orang), start to climb and boleh berpaut kat tempat kukuh without any aid (selalu dia panjat seat kereta). And he can say "cat"!!! Mommy nya bangga sangat sebab that's the only word I really taught him until he could pronounce it! Yang lain-lain macam "nenek", "opah", "chak", "wan-nana" (his aunty/my sis) tu semua bukan mommy yang ajar, banyaknya nenek yang ajarkan, hehe. So when he managed to say "cat", mommy rasa macam satu achievement besar! Haha. Cute sangat "tat" dia.. Hehe.

Okla, kat bawah ni his pictures semalam masa breakfast kat McD. Ligat orangnya. Hehe.









Macam dah besar sangat
tengok bila dia pakai
macam ni!

No comments:

Post a Comment

 

Blog Template by YummyLolly.com - Background image by Jen Furlotte