Wednesday, October 19, 2011

Priorix Tetra

Recently, we brought Thaqif for his one year immunisation. It is for the MMR (Measles, Mumps & Rubela) mandatory jab and the optional Varicella (Chicken Pox) jab. Sebelum pi paed for this jab, mommy ni dah agak-agak gelabah sebab baru introduce Thaqif to egg yolk like two weeks before he turned one. So gayanya macam tak sempat nak test egg white / whole egg pada Thaqif before the MMR jab sedangkan yang dok didengar-dengar and dibaca-baca dalam other blogs, you have to test the baby's reaction to the whole egg before he goes for the MMR jab sebab ada probability akan dapat complication during MMR if he is allergic to the egg. Huh. Macam keliru kat situ sebab before this tak ada pulak paed cakap kena test. Tanya kawan pulak, pun tak sure. Then jumpa pulak cerita ni. Hah lagi la gelabah.

Tapi sudahnya pergi je paed and I asked him with regards to the testing of egg for MMR. Paed dia senyum je. Katanya sekarang ni, MMR dah jab baru, tak ada complication akan jadi after jab even if baby is allergic to egg. Paed kata itu dulu-dulu kenala test, sekarang the improvised shot, tak perlu test telur bagai.

Anyway, now it is even better. One single shot does it all. MMR and Varicella sekali! Huh, lega sekali shot, takdela Thaqif nangis kena two shots kan. Hehe. So, the new vaccine is called MMR-V @ Priorix Tetra. You can read more about it here.

Thaqif, cried a tiny bit. Kami memang amalkan bagitau dulu awal-awal kat dia yang dia kena pi jab and all since dia little baby, so he is used to it :)

On he way back..
Comel je plaster bulat tu..





Oh selitan gambar dia kumbah magazines..
Macam happy sangat dapat kumbah kan!

No comments:

Post a Comment

 

Blog Template by YummyLolly.com - Background image by Jen Furlotte