Wednesday, November 9, 2011

Mini Murtabak @ Square Cut Samosa For Toddlers

Hari ni nak share resepi mini murtabak for toddlers. Berangan nak share lagi kan sedangkan masak pun tak pandai mana hehe. Tak pe la, seperti yang dah bagitau dulu, PinkGremlin okla nak share recipe menu untuk toddlers sebab toddler sebesar Thaqif mana tau nak comment sedap ke tidak kan hehe.

Senang saja sebenarnya nak buat mini murtabak ni. Mari tengok sesenang mana:-

Mini Murtabak
Boiled potatoes siap di-mashed
Bawang dipotong kecil
Daging cincang yang siap rebus
Popiah/wanton wrap

Campurkan semua bahan di atas dan digoreng ringan dan sekejap bersama olive oil/unsalted butter. Kemudian balutkan inti ini dalam popiah/wanton wrap dan gorengkan atas api yang slow sehingga kulit popiah tadi masak. Siap! Saya prefer siap-siap rebuskan bahan-bahan supaya minimal time is spent on frying :).

Kadang-kadang saya buat square cut samosa jugak for Thaqif. Inti dia macam-macam saya tukarkan, tapi favourite Thaqif adalah seperti recipe ini.

Okla, itu saja nak share, sekarang nak pergi perah otak hehe cari resepi lain for Thaqif. Pening nak mikir nak masak menu apa for him everyday. Dia sekarang tak suka porridge or nasi lembik, dia nak makan nasi biasa macam orang dewasa, he can chew well despite the fact that he has got two and a half teeth. His current favourite is fried rice. Ah memang pening memikir menu dia. Does anyone have simple but nutritious breakfast ideas?


As always, mommy fails at food presentation
but taste wise, ok hehe :)

No comments:

Post a Comment

 

Blog Template by YummyLolly.com - Background image by Jen Furlotte