Tuesday, February 14, 2012

Electric Shock & Berdua

Oleh kerana Thaqif masih kecik and we all memang tak tinggalkan Thaqif ke mana-mana, waktu berjalan berdua-duan mommy dengan walid memang kira either almost non-existant atau at a very minimal level. Biasala, anak masih kecik, parents saya sudah very the veteran, PIL pulak dahla hari-hari menjaga Thaqif, tak kan la time weekend or cuti nak posok Thaqif pada mereka juga kan :).

Anyway, of late ni saya dengan MS selalu pergi pasar malam di area rumah PIL tiap Monday night, only the two of us. Kalau dulu MS je pergi seorang, now kami berdua naik bike pi pasar malam (tak moh jalan kaki nie!) best, time halus untuk berdua-dua.. hehe. Nike bike boleh huggy muggy hehe.

So semalam sudah terperangkap dalam heavy rain, so we had a very early dinner at 7pm kat restaurant kat area pasar malam sementara tunggu hujan subside. Lama gak la dekat sejam lebih! Sangat lebat. So we talked and talked and talked (tapi dalam hati mommy ni risau if Thaqif dah bangun tidur cari mommy nak BF, tapi takde pulak BIL call..) and talked.. And suddenly, I was slapped with one feeling, macam kena electric shock. Tak tau apa benda, tapi tengok muka MS dan rasa "wow, this is why I fell in love with this guy!" masa MS sibuk duk cerita something. The feeling was indescribable, macam love rushing and falling down from the sky, on top of my head! Macam mana tu? Sendirik pun tak faham!

Apakah misteri keadaan tuh? Adakah kerana happy dapat keluar berdua and terperangkap kat restaurant dalam hujan lebat, or adakah kerana 7 years ago, yesterday's night (coincidently) MS came to my parents' place, called me to come out and asked me to be his steady girlfriend with a rose in his hand? Haha. Sendiri pun tak sure adakah kerana itu. Hehe.

Anyway, out of all the resolutions that I have for year 2012, one of it is to make time and effort to rekindle our love, our relationship and our marriage. It is one of my goals this year simply because it is important and because Thaqif is quite big now so we can generally or sort of "divert" a little bit of our attention to something else now. And also because it is advisable and important to do so. Says Ustazah Norbahyah (Semanis Kurma) in one of her tazkirah. So saya akan try to make plans and time for us  to spend more time together :). MS tu senang, dia ikut saja cara wife dia hehe. Ustazah Norbahyah cakap, kena ada 2 package. Percutian bersama family dan percutian berdua. Penting untuk mengekalkan hubungan rumahtangga suami isteri. Tapi kalau percutian berdua maybe tunggu Thaqif dah besar lagi kot, tak sampai hati nak tinggal kecik-kecik ni kan.

Next, will be our couple day out and followed by our third year wedding anniversary celebration perhaps? Stay tuned hehe.

2 comments:

  1. Sangat setuju..tapi kan..kekadang x sampai hati nak tinggalkan si kecik tu..huhu :)

    ReplyDelete
  2. MyRule,
    Bukan saja kekadang, most of the time memang tak sampai hati tinggalkan..Kalau keluar sekejap takde anak pun dok terkocoh kacah nak balik cepat teringat anak! Kan! Hehe

    ReplyDelete

 

Blog Template by YummyLolly.com - Background image by Jen Furlotte