Tuesday, February 28, 2012

Menu Thaqif Hari Ini

Halo. Dah berkurun tak buat entry pasal makanan Thaqif. At 16 months, Thaqif dah makan macam lauk adults except for certain dishes la macam mee contohnya and semua bahan-bahan dia pakai yang lain sikit, I mean like olive oil, unsalted butter, organic flour etc masih dikekalkan. Cuma lauk-pauk dia adalah seakan adult punya like ikan steam, kurma, masak lemak tapi memang masak asing.

Anyway, ni menu hari ini.

Toasted salmon sandwich

Ni la rupa intinya, salmon goreng
dengan bawang and peas

Tortilla wrap

Isinya ialah potato, corn,
tomatos, onions, low sodium cheese
and beef

Guna Daiso punya sandwich cutter/
shapper hehe

Oh, as usual tidak ketinggalan, pose last Saturday from the kids. Hehe. Thaqif minum Ribena. Satu hari pelepasan, mommy kesian, lalu bagi dia Ribena cair. I shouldn't make it a habit (hari pelepasan tu). Selalu rasa bersalah bila baca kat Homemade Solid Food For Your Baby Farah Rahim. Everyday is a learning day. Latest pasal giving sugar to toddler can lead to insulin resistance pulak. Okla, sila la tengok pose Sabtu hehe.


No comments:

Post a Comment

 

Blog Template by YummyLolly.com - Background image by Jen Furlotte