Friday, April 6, 2012

Toothpaste

Thaqif has started brushing his teeth with toothpaste just recently. Before this hanya brush secara kosong saja. Hehe. It seems that he found that brushing with toothpaste is so fun, gamaknya sebab boleh hisap-hisap toothpaste yang ada perisa tu la kot. Ok, walaupun saya mommy yang "ikut buku" haha, haish bab toothpaste ni macam ter overlooked pun iya. I mean I know toddlers are not supposed to use a flouride based toothpaste but I did not check the toohpaste ingredients itself masa beli. Terus grab Kodomo Lion tu sedangkan dia memang for kids tapi dia ada flouride (active flouride, tak sure macam mana) and memang dia tulis can not be swallowed. Kat instruction dia  ada jugak mention for kids below 6 punya cara. So satu hari my sister tegur cakap kenapa pakai Kodomo Lion, pakai yang no flouride punya like Pureen Kids. But she did mention susah nak cari Pureen Kids kat kedai.

I went back home and punggah laci Thaqif carik free gift masa pi Pureen Warehosue Sale ke motherhood expo ke tak ingat. Jumpa Pureen Kids Toothpaste. Dia tulis "No Flouride", "No Sodium Lauryl Sulfate" and "No Saccharin". Then jumpa page iklan dalam Pa&Ma. Ada explanation kenapa Pureen Kids Toothpaste tak ada that three items. Ok, see below:

Features:
Pureen Kids Toothpaste (Fluoride Free)
Safe for Children


1.Why No Fluoride
Fluoride is commonly sold as poison to kill rats and insects. Excessive fluoride is therefore NOT GOOD for the human body, especially for our children. Due to the poisonous nature of fluoride and children’s tendencies to swallow toothpaste, the US Food and Drug Administration (US FDA) requires all fluoride toothpastes manufactured in USA after April 1997 to carry the following warning:


“WARNING: KEEP OUT OF REACH OF CHILDREN UNDER 6 YEARS OF AGE.
If you accidentally swallow more than used for brushing, seek professional assistance or contact a Poison Control Center immediately”.


Fluoride Effects on the Teeth
Excessive fluoride ingestion during early childhood years can damage the tooth-forming cells, leading to a defect in the enamel known as DENTAL FLUOROSIS. Other Fluoride Effects are learning disabilities, damage to liver and kidneys, vomiting, stomach cramps, nausea and skeletal fluorosis.


2.Why No Sodium Lauryl Sulfate
Mouth ulcer is common in children. Sodium Lauryl Sulfate is a detergent and foam booster found in normal toothpaste. It can cause mouth ulcers, as it dries out the protective mucus lining in the mouth.


3.Why No Saccharin
Saccharin is synthesized from coal tar. It causes bladder cancer in male rats.


Source from here.


Kodomo Lion, actually sesuai untuk
6 tahun ke atas gayanya

I think this is a winner, paling bagus


Mommy "terkesan" bila nampak
"Mencari Yang Halal Itu Fardhu Bagi Umat Islam".
Hehe, actually Pureen kan halal Jakim
tapi sebab susah nak jumpa, guna la ni dulu.

Lepas ni bila ke Pureen Wahehouse Sale kat PJ (coming is 22 April ni), nak grab banyak-banyak hehe.

So sejak tu tukar ke Pureen Kids Toothpaste. Memang susah nak jumpa kat supermarket! Satu hari ke Tesco, cari-cari jumpa dia jual pack gedabak sangat! Tak jadi beli, sekali ternampak Mu'min Junior punya toothpaste, jugak tiada flouride. Hah pastu teringat my sister pernah juga mentioned this brand masa anak2 anak dia kecik dulu. Masa tu macam hah brand islamiah betui dengarnya. Hehe. Tapi sekarang beli since tak jumpa Pureen Kids Toothpaste kat supermarket. Yang free gift punya halus je entah 15g je. Tapi dia halal Jakim ya :)

So sekarang Thaqif guna dua la, Pureen Kids Toothpaste dengan Mu'min Junior. Okla, semua pun ada perisa strawberry, orange and fruity yang anak-anak suka kan. Yang pasti dua-dua ni selamat jika tertelan.

No comments:

Post a Comment

 

Blog Template by YummyLolly.com - Background image by Jen Furlotte