Monday, September 10, 2012

Raya Stories - Part I

Hello. Bulan Syawal sudah hampir ke penghujungnya tapi saya ni baru nak update cerita persiapan raya? Apakah? Hehe, tak apa la, biar ada post untuk records sendiri nanti in future nak baca balik :) Ni kes hari tu baca post lama masa time pregnant, rasa macam thank god I have this blog, I almost forgot the journey of my pregnancy back then!

OK, persiapan baju Thaqif la yang paling utama. Baju mommy dia dah beli kain dari officemate and tempah saja. Tema nya turquoise and rainbow haha. Walid Thaqif tak nak buat baju melayu sebab dia nak recycle ada satu baju melayu yang pakai sekali je. Okla, I jenis tak memaksa. Tapi next year nak paksa jugak kot, macam tak cantik ambik gambar raya warna asing-asing. Hehe. So baju-baju Thaqif dah awal-awal beli masa Mothercare sale (mommy Thaqif dah sign contract dengan Mothercare sejak dia baby hehe) and pants dia majorly beli di Debenhams, masa sale jugak :) Hehe. I like those UK brands sebab durable and comel-comel :)

Belian kueh secara halus-halusan sebab tiap tahun tak habis je so tiap tahun makin kurang beliannya. Paling besar ada niat nak buat tempeyek bilis oiii, sudahnya tak terbuat haha. Syok sendiri je.

Puasa macam biasa, beli gorengan panas di pasar ramadhan and memasak for sahur. Tarawih sedih tahun ni dapat buat less than 10 times (sigh) tapi ada peningkatan dalam mengaji Al-Quran, alhamdulillah. 

All in all tahun ni persiapan macam tahun-tahun lepas, sederhana :) These are pictures relating to the persiapan raya. Ok, nanti sambung raya stories lain. Bye.

Pergi Tesco Puchong teman my sister
cari baju kurung "20 by Rizalman", sekali
terjumpa songkok kanak-kanak :)

Tahun ni buka puasa di luar sekali sahaja,
with our good friends, Fai & Fiza.
Gambar gelap!
Berkobar kami ke Laman Grill kat Shah Alam
buka kat Chef Zubir punya cafe sekali hmmm
it turned out "bad". Maybe sebab puasa kot.
But ambiance wise, I give 9 /10 :)

Thaqif & Mirza
The boys born on the same date.
Berkeliaran lari kat area Laman Grill.

Last minute shopping at Mothercare,
saja tengok kot ada yang berkenan
di saat akhir, eh actually
pants hunting.

A day before raya, went out of the house
pagi-pagi to pick my mum up nak ke Pasar Tani
Kelana Jaya. Punyala kosong jalan!

Pasar Tani Kelana Jaya, macam-macam
ada.

Errmm I purchased hmm insect
repellant at the Pasar Tani...
Well, it works well..

Pucuk dicita ulam mendatang.
Ada orang jual tempeyek bilis semata
kat Pasar Tani KJ tu! Grab dua big tubs!

No comments:

Post a Comment

 

Blog Template by YummyLolly.com - Background image by Jen Furlotte