Thursday, September 13, 2012

Raya Stories - Part II


Kalau tak buat sekarang sure lenyap terus Part II raya stories I ni huhu... OK, every year pun serupa (padahal baru 4 kali je beraya sebagai sudah berkahwin hehe), sama ada pagi kat rumah parents MS and tengahari kat rumah my parents or the other way round. Sebab rumah parents MS dengan my parents is 10 minutes away. Setakat Sunway dengan Subang Jaya, halus perjalanan tu kan hehe.

This year pagi rumah parents MS. Mula cadang nak ke masjid dengan Thaqif sekali, tapi tiba depan masjid manusia punya la ramai terus tak jadi mengingatkan anakku yang seorang boy yang melari sakan, dalam sesak tu sure dia cepat je lenyap sana sini tak terkejar nanti kan hehe. So MS je la pergi masjid. So I stayed at my in laws' place dengan Thaqif.

Godek kueh raya nenek dia

Tak ingat apa tah dia mintak kat
mommy...

Mommy tepung gomak
cuba nak camwhoring
dengan anak sebab boring
berdua..

OK, around 10.30 kot, semua ahli keluarga balik dari masjid. So bersiap sedia nak salam setiap orang. Ni berbeza dengan my side. I belajar duduk ikut turutan salam setiap orang ikut seniority selepas berkahwin. Kalau my side, simple maybe sebab kami dua beradik saja. So tak ada keadaan "formal" salam berturutan kalau my side. Salam biasa-biasa saja. Tak pernah menangis pun. Tapi sebelah MS, mereka biasa mintak maaf bersungguh-sungguh hingga berjuraian air mata sebab keluarkan kata mohon maaf ikhlas dari hati so sedihkan. Tapi bila I salam dengan MS, I masih diri I, tak reti nak mintak maaf berjela-jela but he knows when I say "I mintak maaf untuk semuanya", bermakna segala-galanya tak perlu sebut maaf berkasar, maaf kelakuan buruk, maaf kata-kata salah cakap dan bahasa, halal makan minum etc. Dia tau background family I yang simple so he does not mind :)


Thaqif senyum cute santai dengan walid

So tengahari time Zohor gerak ke rumah my parents. My sister was still around sebab dia memang every year raya rumah my parents dulu and petang balik kampung hubby dia di Perak.

This year susah betul nak amik
family picture ni! Thaqif macam
tak dok diam sebab tak sabar nak main
dengan abang-abang..

My nephews..


Seperti biasa, beraksi
di tempat favourite
di tangga rumah opah

Us, yang tak ikut tema warna (MS la
tak nak tempah baju malas).
Haish next year nak take better
and proper pictures la.

All in all, raya tahun ni agak "sanggap" compared to the previous. Ta ta.

No comments:

Post a Comment

 

Blog Template by YummyLolly.com - Background image by Jen Furlotte