Friday, November 23, 2012

A Day In PD

Ok, sebab saya agak kemaruk nak pi vacation, so tayangkan entry santaian bulan September lalu. Ini "vacation" ke Port Dickson yang tak sleep over, just a spontenous idea by MS masa bangun pagi tu. So off we go and no I did not bring any picnic basket with us. Hehe. Bertolak jam 9 lebih kot and sampai sedang elok belum tengahari. Thaqif slept all the short way to PD and woke up to the view of the sea. Dia dah excited tengok laut.
 
Tukar baju semua di public toilet PD yang sungguh daif. Sebelum tu mintak salah satu gerai di situ isi angin dalam float Thaqif. Pastu kami sewa a picnic table, dalam RM20, okla. Letak barang and off the three of us  to the beach.
 
Thaqif biasa la mula-mula taknak duduk dalam float dia, pastu dia tengok budak-budak sekeliling pun dengan float dia pun nak. Punya la happy dia. Paling happy bila main sand. Macam joy habis orangnya. Sampai time balik dia tak nak balik, dah mandi tukar baju masih nak grab mandi laut! Takpela, next time kita pergi Thistle boleh main laut sesuka hati. Kat public beach ni ramai sangat orang dengan segala boat, tapi overall okla. Cuma, the public toilets are horrible!!!!! It was a horror to have to use those toilets! Shame on you whoever manages those horrible toilets. Tolong la reconstruct again!
 
Anyway here are the pics  from the trip.
 
 



 
 
Had a blast playing sand..








 




 
Syok sangat main pasir!!!



 
Going back and forth for the water...
 

Bye bye PD, we will come again..

No comments:

Post a Comment

 

Blog Template by YummyLolly.com - Background image by Jen Furlotte